FI | EN | RU

← Takaisin etusivulle

Koivurannan maatila

Tilan tuotteet

Koivurannan tilan tuotteet

Koivurannan tilan ensimmäiset lehmät vuonna 1935 olivat suomenkarjaa, kuten tuohon aikaan lähes kaikki lehmät Suomessa. Tilan kaksi ensimmäistä lehmää olivat nimeltään Viikuna ja Ilona. 70-luvulla tilalla päätettiin keskittyä maidontuotantoon, joten suomenkarja vaihtui enemmän maitoa tuottaviin lypsyrotuihin. Vuonna 2007 palattiin juurille, kun ostettiin ensimmäiset suomenkarjan lehmät neljäänkymmeneen vuoteen.

Vuonna 2017 siirryttiin kokonaan suomenkarjan kasvatukseen ja samaan aikaan aloitettiin kehittämään maidonjalostusta. Jäätelökoneen hankinnan jälkeen alkoi ensin jäätelöreseptien kokeilu, joista muodostui Koivurannan Jäätelö. Alusta alkaen oli selvää, että jäätelöissä käytämme kotimaisia marjoja ja puhtaita makuja.

Jäätelöiden lisäksi saatavilla on valkohomejuustoa, halloum-tyyppistä grillijuustoa ja smetanaa. Kaikki tuotteet ovat käsintehtyjä. Maitotuotteiden lisäksi tilalla on myynnissä suomenkarjan lihaa. Kysy tarkempia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Koivurannan Jäätelö

Koivurannan jäätelöt valmistetaan kunnioittaen suomalaista luontoa ja kotimaisia makuja. Valmistuksessa käytetään suomenkarjanmaitoa ja lähellä kasvaneita marjoja. Jäätelössä voi maistaa aidot maut.

Jäätelömakuja on tyrni, mansikka, mustikka, puolukka ja puolukka-kinuski. Lisäksi vaihtuvia sesongin mukaisia makuja.

Suomenkarja

Suomenkarja on Suomen alkuperäinen lehmärotu, joita on kolmea erilaista: itäsuomenkarjaa eli kyyttöjä, länsisuomenkarjaa ja pohjoissuomenkarjaa eli lapinlehmiä. Eri rodut tunnistaa värityksestään, sillä länsisuomenkarja on kokonaan vaalean ruskea, itäsuomenkarja on muuten vaalean ruskea, mutta sen selässä kulkee valkoinen juova ja pohjoisuomenkarja on täysin valkoista. Suomenkarja on joutunut sopeutumaan Suomen ankariin olosuhteisiin, mikä on tuonut sen lihaan ja maitoon paljon hyviä ominaisuuksia.

Suomenkarja oli vähällä kuolla sukupuuttoon, kun suomalaisilla maatiloilla siirryttiin uusiin lypsyrotuihin. Nykypäivänä suomenkarjan kanta on saatu jälleen palautettua vahvaksi ja sitä arvostetaan.

Tutustu tarkemmin Koivurannan tilan historiaan.

← Takaisin etusivulle